Training en coaching ”Next Level”
Kies voor een wijncursus met diepgang, onze zogenaamde "Deepdive".
Kies een thema uit ons assortiment
Vanuit verschillende perspectieven kan je aanhaken. Leer het op de voor jou best passende manier.
Selecteer uit onderstaande thema’s door te klikken op de thema naam.
-
1 - Classificatie van wijnen (focus Europa)
Cruciaal en zeer waardevol dit goed te begrijpen, zo selecteer je wijnen met kennis van zaken. Wijnproducenten wijken graag af van de lokale voorschriften om verrassend uit de hoek te komen. Ontdek het, een must en “eye-opener” voor de ware liefhebber.
2 - Wijnstijlen onderscheiden
Niet alle wijn over één kam scheren. Goed nieuws natuurlijk. Maak kennis met de verschillende wijnstijlen, leer ze begrijpen en herkennen. Vanaf hier ga je je wijnvoorraad op jouw smaak en voorkeur aanvullen. Zàlig.
3 - Productietechnieken en hun impact
Wijn maken evolueert. Gelukkig maar. Er wordt in het reguliere productie- proces gebruik gemaakt van allerlei (oude en nieuwe) technieken. We leggen uit hoe dit kan en ervaar de impact van elke techniek op de wijn (visueel, geur, aroma’s en kenmerken).
4 - De belangrijkste druiven: Cépage Top 30
Zoveel druivenrassen met hun eigen karakter en aroma’s. We ontleden eerst de allergrootsten. Eens we die onder de knie hebben, begrijpen we het druif-DNA beter. We linken dit met je persoonlijk smaak-DNA. Klaar voor de Top 100.
-
1 - Belangrijke wijnlanden Global
Ga mee op tour, leer elk wijnland globaal kennen op een gestructureerde manier. Je waant je helemaal ter plaatse bij het bestuderen van haar wijn, terroir en klimaat. Wedden dat je nadien je kennis wil uitdiepen naar de wijnregio’s?
2 - Belangrijke wijnregio's Deepdive
Met de deepdive dringen we telkens door tot het hart van de wijnregio, we maken kennis met de lokale filosofie en hoe ze dit vertalen naar hun wijnen. We geven de specifieke wijnen uit de betrokken regio een forum en … nemen de proef op de som.
De populaire regio’s zijn bv.:
– (F) Bourgogne (wit)
– (F) Côtes de Bordeaux
– (F) Graves
– (F) Noordelijke Rhône
– (F) Zuidelijke Rhône
– (I) Valpolicella
– (I) Het andere Toscane
– (I) Sicilië
– (E) Galicië
– (E) Castilla y Leon
– (E) Navarra
– (P) Vinho Verde
– (A) Niederösterreich
– (A) Burgenland -
1 - Foodpairing: de basis
Hoe werken kok en sommelier samen? We willen allemaal weten hoe het er aan toe gaat achter de schermen in het restaurant. Hoe ontstaat er chemie tussen menu en wijnkelder?
2 - Foodpairing: enkele verrassende experimenten
Ervaar de impact van voeding op de smaak van de wijn. Hoe zorg je voor synergie en hoe kan je je publiek verrassen. We experimenteren en zoeken uit met welke effecten we best rekening houden. Straffe kost.
3 - Foodpairing: leer passende wijnen zoeken
De klassieker: ontdek passende wijnen voor jouw favoriete gerechten. Waarmee houden we best rekening en hoe kunnen we buiten de lijntjes kleuren. Zoek mee en vind het antwoord op deze meest gestelde vraag.
Praktisch
Niveau
Gevorderd
Data
Naar keuze
Locatie
Naar keuze
Duur
Sessies van 3 uur
Inbegrepen
Didactisch materiaal, handboek, glazenservice
en telkens 8 wijnen
Kostprijs
€ 550 p.p. / sessie all-in
(incl. BTW – tot 12 deelnemers)
Reiskosten € 0,42/km
(*) Wens je een sessie voor een grotere groep?
Neem dan contact met me op. Wil je individueel meedoen?
Kijk dan naar onze centraal georganiseerde publieke trainingen.

