Ontdek een nieuwe reeks Publieke Wijntrainingen hier

Ontdek een nieuwe reeks Publieke Wijntrainingen hier

Basis - Niveau

Publieke Wijntraining

Word wijn-mondig – Wijntraining Diest

Oktober 2025

Ontdek je eigen wijn DNA en neem 10 jaar voorsprong!

Leer een wijn “lezen”, begrijpen en beoordelen. Kortom, Boost je wijnervaring! Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden. Als je deze stap in kennis leren overslaat, mis je namelijk de basics en weet je niet welke wijn je echt lekker vindt. Zo kom je in de problemen.

Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou

In verschillende sessies

De Basic training is de perfecte eerste stap om de wijnwereld te ontdekken. Je leert niet alleen de basisprincipes, maar ook hoe je jouw eigen smaakpatroon kan linken aan verschillende wijnen. Na deze training kan je zelfstandig op ontdekking in de wijnwereld en zelfs je eigen wijnkelder samenstellen.

Sessie 1 - Wijnaroma's, vertaling naar neus en mond.

Werking van geur en aroma’s (retronasaal). Maak kennis met de aromafamilies en hoe je ze kan ontdekken in een glas wijn (primair, secundair en tertiair). Ervaar hoe je aroma’s optimaal oproept en welke informatie je dit biedt. Een boeiende start.

Sessie 2 - Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid.

Leer wijninfo afleiden met het oog. Wijn visueel tezamen met aroma’s geeft al ca. 70% van de informatie over de wijn. We leren je ogen optimaal gebruiken om de wijn te “lezen”. En daarna proeven we hem. Beloofd!

Sessie 3 - Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol.

We ontdekken de impact van deze kenmerken op de kwaliteit van de wijn. We experimenteren en begrijpen waarom de juiste verhouding belangrijk is. En we zoeken uit wat “een evenwichtige wijn” voor jou betekent.

Sessie 4 -Proeftechniek & proefnotities leren maken

Leer je smaak kanaliseren en beoordelen. Alles uit de Basics komt samen, we kunnen alle basisbegrippen toepassen. Je leert je eigen proefnotities maken op een gestructureerde manier en je weet hoe een wijn te scoren. Je bent nu “wijn-mondig”.

CC Diest - Begijnhof

CC Diest – Begijnhof
Infirmeriestraat z/n
3290 Diest

Extra Informatie hier

Locatie

Praktisch

Oktober 2025
Elke woensdagavond van 19 tot 22u
woensdag 1 oktober 2025
woensdag 8 oktober 2025
woensdag 15 oktober 2025
woensdag 22 oktober 2025

€ 242 p.p.

Max. 12 deelnemers
*Inbegrepen zijn alle proefwijnen, didactisch materiaal, handboek

Onze belofte

Enthousiaste, onafhankelijke en ervaren sommelier

“To the point” sessies

Evenwicht theorie – praktijk

Cursusmateriaal per topic

Didactisch materiaal

Interactie en ruimte voor vragen

Proef 8 wijnen per sessie

Géén wijnverkoop

Je leert in korte tijd de kennis die je normaal pas na 10 jaar zou opbouwen.

Inschrijvingsformulier

Watertorenstraat 66
2560 Nijlen – België