Basics Wijn Training

Een enthousiaste, onafhankelijke en ervaren sommelier maakt jou wijn-mondig.

In deze wijncursus word je in 4 sessies helemaal ondergedompeld op een gestructureerde manier.
Je ervaart zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaakpatroon beïnvloeden.
Aan het eind van deze Basics Training kan je met kennis een wijn “lezen”, beoordelen en de juiste keuze maken.

Basics Wijn Trainingen bij Vino Positivo, dat staat garant voor:

  • “to the point” – uitgewerkte sessies
  • een perfect evenwicht theorie – praktijk
  • aangepast cursusmateriaal per topic
  • didactisch materiaal (aroma’s, hulpmiddelen, visuele one pagers, … )
  • veel interactie en ruimte voor jouw vragen
  • telkens degustatie van 8 wijnen in functie van het thema
  • géén wijnverkoop

Ontdek onze wijntrainingen

De 4 sessies vormen één geheel. Jouw weg naar wijn-mondig. Je kan ook een sessie afzonderlijk boeken.

Ben je benieuwd wat je leert in onze wijntrainingen? Ga over de titels en ontdek de inhoud van de wijn training!

1. Wijnaroma's

Vertaling naar neus en mond

Werking van geur en aroma’s (retronasaal). Maak kennis met de aroma-families en hoe je ze kan ontdekken in een glas wijn (primair, secundair en tertiair). Ervaar hoe je aroma’s optimaal oproept en welke informatie je dit biedt. Een boeiende start.

2. Wijn visueel

Kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid

Leer wijninfo afleiden met het oog. Wijn visueel tezamen met aroma’s geeft al ca. 70% van de informatie over de wijn. We leren je ogen optimaal gebruiken om de wijn te “lezen”. En daarna proeven we hem. Beloofd!

3. Wijnkenmerken

Body, zuur, zoet, tannine & alcohol

We ontdekken de impact van deze kenmerken op de kwaliteit van de wijn. We experimenteren en begrijpen waarom de juiste verhouding belangrijk is. En we zoeken uit wat “een evenwichtige wijn” voor jou betekent.

4. Proeftechniek & proefnotities leren maken

Leer je smaak kanaliseren en beoordelen. Alles uit de Basics komt samen, we kunnen alle basisbegrippen toepassen. Je leert je eigen proefnotities maken op een gestructureerde manier en je weet hoe een wijn te scoren. Je bent nu “wijn-mondig”. 

Praktisch:

  • 5 à 12 personen per sessie (*)
  • duurtijd sessie: 2,5 à 3 uur
  • op locatie gekozen door de deelnemers

Tarief:

  • Ereloon: 180 euro per sessie (didactisch materiaal inbegrepen)
  • Budget voor de 8 wijnen: vanaf 100 euro per sessie, af te spreken
  • Verplaatsingskosten: 0,30 euro/km (indien meer dan 10 km buiten Nijlen)
  • Glazenservice (op aanvraag): 25 euro (3 glazen per persoon)

(*) Wens je een sessie voor een grotere groep? Neem dan contact met me op. Wil je individueel meedoen? Kijk dan naar onze centraal georganiseerde Open Wijn Trainingen.

Meer informatie

Ben je er nog niet helemaal uit? Lees dan zeker deze pagina voor meer informatie over onze trainingen.

Aanvraag training

Vul onderstaand formulier in om onze Basisc Wijn Trainingen aan te vragen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om verder af te spreken.

Inschrijving Basics Wijn Training
Welke Basics Wijn Training wens je te volgen?
Keuze wijnassortiment