Freelance Sommelier

Heb je bij specifieke momenten hulp nodig als bedrijf, wijnhandelaar, warenhuis, wijnbeurs, evenement-organisator, traiteur, … om een top wijn-experience over te brengen aan je doelgroep?

Haal de Wijnambassadeur in huis!

Heb je een event, opendeurdag, beurs, speciaal feest, … grijp je kans. Jouw initiatief verdient alle succes.

Maak gebruik van ruim 20 jaar ervaring, zet de freelance wijnambassadeur in als een “vertrouwensvolle adviseur” of gewoon als “helpende hand”.

Wat kan je verwachten?

De enthousiaste wijnambassadeur staat je bij tijdens de voorbereiding van het event, geeft advies naar aanpak, ondersteunt je bij de selectie van de wijnen (foodpairing) en kan een goede inschatting maken van de volumes die je nodig hebt.

Wat doet een Freelance Sommelier?

Uiteraard stelt Vino Positivo diensten ter beschikking in overleg met de organisatie. Je kan ons tijdens een event inschakelen voor:

 • Deskundige toelichting aan je klanten van wijnen (regio’s, kenmerken druiven, foodpairing, …)
 • Je klanten enthousiasmeren en adviseren
 • Je klanten exclusieve ontdekkingen aanbieden
 • Mee de verkoop sturen op je event
 • Praktische bijstand
 • Op verzoek: andere afspraken

Want uiteindelijk is het een win-win voor iedereen: professionele hulp gegarandeerd bij jouw event en de wijnambassadeur bouwt zijn netwerk en ervaring verder uit. Toppie.

Zeer aangenaam om Guy mee in de organisatie te hebben. Zeer hands-on, hij brengt zijn ervaring en organisatietalent binnen en kan de klanten boeien met zijn heldere uitleg en enthousiasme.

Frans

De Wijnambassadeur stelt zijn kennis & ervaring ter beschikking van de mensheid.
Haal ‘m in huis.

Guy Monfort, wijnambassadeur

Kennis & Kunde vallen niet uit de lucht. Ik val terug op een zeer solide basis zowel qua management, coaching als wijnervaring.

Vooreerst is er de jarenlange professionele ervaring waarbij interactie met mensen, hen naar een hoger niveau tillen, steeds mijn uitgangspunt is. Zo bereik je zelf toppen, zo leer je het meest.

Intussen is er uiteraard het diploma Sommelier – Wijnhandelaar en dat opent extra deuren. Zo zien we het graag, tijd voor de volgende stap.

Professionele hulp gegarandeerd bij jouw event!

Maar een wijnambassadeur kan nog meer

Door de jarenlange ervaring kan hij je ook bijstaan bij volgende taken:

 • Wijnkaarten pimpen.  Breng je wijnkaart naar het volgende level met spraakmakende wijnen.
  Wijnkaarten van heel wat brasseries smeken om een upgrade. Ook hier is de wijnambassadeur aanspreekbaar met oog op een creatievere wijnkaart waarmee hun publiek aangenaam wordt verrast, zelfs aan interessante prijzen.
 • Wijn-recensies schrijven om je aanbod beter in de markt te zetten.
 • Wijnfiches maken voor wijnhuizen, wijnhandelaars, warenhuizen, …

Contacteer ons voor meer informatie en concrete afspraken.