
Open Wijn Trainingen
Centraal georganiseerde wijncursussen. Regelmatig nieuw aanbod!
Inschrijven kan individueel of per groep.
Wijn Trainingen bij Vino Positivo, dat staat garant voor:
- een enthousiaste, onafhankelijke en ervaren sommelier
- “to the point” – uitgewerkte sessies
- een perfect evenwicht theorie – praktijk
- aangepast cursusmateriaal per topic
- didactisch materiaal (aroma’s, hulpmiddelen, visuele one pagers, … )
- veel interactie en ruimte voor jouw vragen
- telkens degustatie van 8 wijnen in functie van het thema
- géén wijnverkoop
Word wijn-mondig in 1 maand! De Basis wijncursus – Februari 2023 in Duffel
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: Februari 2023, op maandagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (maandag 30/01): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (maandag 06/02): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (maandag 13/02): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (maandag 27/02): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: De Pollepel, Naalstraat 43C, Duffel
Deelnemers: max. 12
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Deze reeks is intussen afgelopen. De volgende open (6) reeksen komen er aan in oktober & november 2023. Binnenkort meer info over de locaties. See you there.
Word wijn-mondig in 1 maand! De Basis wijncursus – Februari 2023 in Herentals
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: Februari 2023, op woensdagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (woensdag 01/02): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (woensdag 08/02): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (woensdag 15/02): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (woensdag 01/03): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: De Repertoire, Poederleeseweg 15, Herentals
Deelnemers: max. 12
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Deze reeks is intussen afgelopen. De volgende open (6) reeksen komen er aan in oktober & november 2023. Binnenkort meer info over de locaties. See you there.
Word wijn-mondig in 1 maand! De Basis wijncursus – Maart 2023 in Nijlen
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: Maart 2023, op donderdagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (donderdag 02/03): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (donderdag 09/03): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (donderdag 16/03): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (donderdag 23/03): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: Het Loket, Statieplein 1A , Nijlen
Deelnemers: max. 12
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Deze reeks is intussen gestart. De volgende open (6) reeksen komen er aan in oktober & november 2023. Binnenkort meer info over de locaties. See you there.
Word wijn-mondig in 1 maand! De Basis wijncursus – Maart 2023 in Lier
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: Maart 2023, op maandagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (maandag 06/03): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (maandag 13/03): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (maandag 20/03): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (maandag 27/03): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: Grillax, Hoogveldweg 135, Lier
Deelnemers: max. 14
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Deze reeks is intussen gestart. De volgende open (6) reeksen komen er aan in oktober & november 2023. Binnenkort meer info over de locaties. See you there.
Praktisch:
- beperkte groep: max. 12 personen per sessie (uitzonderlijk tot 14 in Lier)
- “to the point” – uitgewerkte sessies
- een perfect evenwicht theorie – praktijk
- veel interactie en ruimte voor jouw vragen
- géén wijnverkoop
Inbegrepen:
- aangepast cursusmateriaal per topic
- didactisch materiaal (aroma’s, hulpmiddelen, visuele one pagers, … )
- telkens degustatie van 8 wijnen in functie van het thema
- glazenservice (3 glazen per persoon)
Wens je een sessie op een andere locatie of op maat voor jouw vereniging of bedrijf? Neem dan contact met me op.
Meer informatie
Ben je er nog niet helemaal uit? Lees dan zeker deze pagina voor meer informatie over onze trainingen.
Inschrijving Open Wijn training
Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven voor onze Wijn Trainingen.