
Open Wijn Trainingen
Centraal georganiseerde wijncursussen. Regelmatig nieuw aanbod!
Inschrijven kan individueel of per groep.
Wijn Trainingen bij Vino Positivo, dat staat garant voor:
- een enthousiaste, onafhankelijke en ervaren sommelier
- “to the point” – uitgewerkte sessies
- een perfect evenwicht theorie – praktijk
- aangepast cursusmateriaal per topic
- didactisch materiaal (aroma’s, hulpmiddelen, visuele one pagers, … )
- veel interactie en ruimte voor jouw vragen
- telkens degustatie van 8 wijnen in functie van het thema
- géén wijnverkoop
Word wijn-mondig in 1 maand! Dé Basis wijncursus – Oktober ’23 in Westmalle
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: Oktober 2023, op maandagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (maandag 02/10): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (maandag 09/10): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (maandag 16/10): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (maandag 23/10): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: Café Trappisten Westmalle, Antwerpsesteenweg 487, Westmalle
Deelnemers: max. 12
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Word wijn-mondig in 1 maand! Dé Basis wijncursus – Oktober ’23 in Balen
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: Oktober 2023, op woensdagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (woensdag 04/10): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (woensdag 11/10): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (woensdag 18/10): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (woensdag 25/10): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: Vrijetijdscentrum De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1, Balen
Deelnemers: max. 12
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Word wijn-mondig in 1 maand! Dé Basis wijncursus – Oktober ’23 in Herenthout
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: Oktober 2023, op vrijdagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (vrijdag 06/10): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (vrijdag 13/10): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (vrijdag 20/10): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (vrijdag 27/10): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: Brasserie Pastinaak, Herentalsesteenweg 69, Herenthout
Deelnemers: max. 12
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Word wijn-mondig in 1 maand! De Basis wijncursus – November ’23 in Hasselt
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: November 2023, op maandagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (maandag 06/11): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (maandag 13/11): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (maandag 20/11): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (maandag 27/11): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: ’t Borrelhuis, Witte Nonnenstraaat 28, Hasselt
Deelnemers: max. 12
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Word wijn-mondig in 1 maand! De Basis wijncursus – November ’23 in Lier
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: November 2023, op woensdagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (woensdag 08/11): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (woensdag 15/11): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (woensdag 22/11): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (woensdag 29/11): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: Grillax, Hoogveldweg 135, Lier
Deelnemers: max. 14
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Word wijn-mondig in 1 maand! De Basis wijncursus – November ’23 in Aarschot
Leer een wijn “lezen” en beoordelen. Ervaar zelf hoe aroma’s en wijnkenmerken jouw smaak beïnvloeden.
Beleef het samen met andere super-geïnteresseerde deelnemers. Een enthousiaste, onafhankelijke sommelier maakt jou wijn-mondig in 4 sessies. Zowel voor beginners als geëvolueerde wijnliefhebbers.
Wanneer: November 2023, op donderdagavond (telkens van 19u tot 22u)
Sessie 1 (donderdag 09/11): Wijnaroma’s, vertaling naar neus en mond
Sessie 2 (donderdag 16/11): Wijn visueel: kleur, intensiteit, viscositeit, helderheid
Sessie 3 (donderdag 23/11): Wijnkenmerken: body, zuur, zoet, tannine & alcohol
Sessie 4 (donderdag 30/11): Proeftechniek & proefnotities leren maken
Locatie: Het Gasthuis (zaal Lutgardis), Gasthuisstraat 22, Aarschot
Deelnemers: max. 12
Prijs: 242 euro pp. (200 + 21% BTW) – opmaak factuur mogelijk
Praktisch:
- beperkte groep: max. 12 personen per sessie (uitzonderlijk tot 14 in Lier)
- “to the point” – uitgewerkte sessies
- een perfect evenwicht theorie – praktijk
- veel interactie en ruimte voor jouw vragen
- géén wijnverkoop
Inbegrepen:
- aangepast cursusmateriaal per topic
- didactisch materiaal (aroma’s, hulpmiddelen, visuele one pagers, … )
- telkens degustatie van 8 wijnen in functie van het thema
- glazenservice (3 glazen per persoon)
Wens je een sessie op een andere locatie of op maat voor jouw vereniging of bedrijf? Neem dan contact met me op.
Meer informatie
Ben je er nog niet helemaal uit? Lees dan zeker deze pagina voor meer informatie over onze trainingen.
Inschrijving Open Wijn training
Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven voor onze Wijn Trainingen.