Aangenaam,
ik ben Guy Monfort

Aangenaam,
ik ben Guy Monfort

Guy Monfort, van Sommelier naar Wijnambassadeur

Guiding Your Wine Journey

Mensen positief verbinden via wijn.

Deze magie is mijn drijfveer om me hierin te blijven verdiepen en het fenomeen ‘wijnwereld’ toegankelijk te maken voor iedereen. Geïnteresseerden laten aanhaken en participeren, daar doen we het voor.

Deze passie bracht ik samen in Vino Positivo – Guiding Your Wine Journey.

Ik begeleid graag jouw wijnavontuur.

Mijn Wijn-wens

Als wijnambassadeur maak ik zoveel mogelijk jonge mensen wegwijs in de wijnwereld.  Mensen leren hun smaak en persoonlijkheid te matchen met wijn, om hen zo aan te zetten om een eigen wijnkelder aan te leggen, voor elke gelegenheid, voor elk budget.

Via Wijn Entertainment wil ik een grotere groep mensen bereiken om op een ontspannen manier iets over wijn bij te leren.  Entertainment en fun staan hier altijd centraal!

Voor mensen die echt iets willen bijleren over wijn, verzorg ik graag trainingen en coachings.

Hiermee bewijs ik mezelf, de gehele wijnwereld, de bestaande en toekomstige wijnliefhebber een positieve dienst.

Niet zomaar een Sommelier

Ik ben niet zomaar Sommelier.  Met mijn ervaring in leidinggevende en coachende functies ben ik zoveel meer. Ik ben iemand die:

  • Geïnteresseerd is in het volledige proces van A – Z
  • Mensen samenbrengt en verbindt rond het thema Wijn
  • Graag enthousiast vertelt over Wijn, Wijnstreken, Druiven, …
  • Mensen uitnodigt na te denken over wat ze zelf lekker vinden, graag doen, …
  • Mensen uitnodigt om nieuwe dingen te ontdekken (smaken, regio’s, …)

Kortom mensen wijn-mondig maken, enthousiasmeren, op weg helpen zodat ze zelf gaan genieten en experimenteren.  Dat is mijn missie als wijnambassadeur.

“Be a creative Sommelier, discovering the undiscovered. You join?”

Discover the undiscovered

Mijn Wijnervaring

Mijn passie voor wijn begon vele jaren geleden en groeide snel uit tot een (tijdrovende) hobby. Ik werd lid van verschillende wijnclubs, bezocht talrijke wijnstreken en maakte overal kennis met lokale wijnboeren.

Maar het bleef kriebelen.  Als manager en coach in de bedrijfswereld loods ik mijn medewerkers al vele jaren naar een hoger niveau. Dat wil ik met wijn ook doen!

Het diploma Sommelier – Wijnhandelaar opende extra deuren. En met Vino Positivo zet ik de volgende stap naar het delen van mijn wijnkennis en ervaring.

Wijn is er tenslotte voor iedereen.

Guy Monfort, Guiding Your Wine Journey!

En natuurlijk, wijnervaring troef

Wijnteam Les Futailles. Actief sinds 1999. Samen met de wijnbroeders beleef ik boeiende wijnavonturen. Stichtend lid en intussen al 19 jaar de nederige voorzitter. We tillen elkaar al jaren naar een hoger niveau. Het eindpunt is gelukkig niet in zicht.

Familie, vrienden & kennissen: zij zijn mijn dagelijkse supporters en komen graag ten rade rond dit thema.

Collega’s (enkele duizenden):  als het even niet over het werk gaat, spreken ze me snel aan rond wijn. Zij zijn promotor en marketeer voor mijn passie en zo groeit mijn netwerk.

Commanderie de Bordeaux Vlaanderen:  ook hier lid van bij de opstart (2014) en alweer een bron van netwerk met gelijkgestemden.